Doceren

Als docent geef/gaf ik les op diverse kunstacademies (Willem de Kooning, Rietveld, HKU), de Universiteit Utrecht, Amsterdam University college en voor Amerikaanse en Europese uitwisselingsprogramma’s (CIEE, NOISE, SIT). Mijn lessen richten zich op concepten, methoden en ontwikkelingen binnen kritische studies, genderstudies en critical race studies. Meer specifiek heb ik vakken ontwikkeld over: Migratiegeschiedenis; Race in The Netherlands; Gender, Race, Sexuality and Popular Culture; Race & Ethnicity; Gender, Race and Visual Culture. Daarnaast geef ik gastcolleges en lezingen over mijn onderzoek, zoals over intersectionaliteit, de slavernijgeschiedenis van de stad Utrecht of de politieke geschiedenis van Papoea.

Vanaf mijn studententijd begin jaren ’90 werd ik af en toe gevraagd om een gastcollege te geven op de universiteit. Dat beviel goed maar mijn carrièrepad leidde mij de NGO wereld in waarbij ik me in meer non-formele vormen van educatie begon te ontwikkelen zoals het geven van fondswerf-cursussen, wandelingen over slavernijgeschiedenis en workshops over koloniale familiegeschiedenissen.

Nu combineer ik formele en non-formele lesgeven binnen en buiten educatieve instituties. In mijn lesmethodes zijn bell hooks en Paulo Freire bronnen van inspiratie en vind ik ‘peer to peer education’ een groot goed. Ik leer net zo goed van mijn leerlingen als zij van mij. Hieronder voorbeelden van websites aan waar ik aan heb meegewerkt.

Educatieve website